Wall Street sluit nipt positief | Fed ziet op hoge beurzen | De Tijd

2021-11-09 02:34:12 By : Ms. Susan Yao

Nyxoah, het Waalse bedrijf een oplossing voor slaapapneu ontwikkeld, volgend jaar een nieuwe financieel directeur. Loïc Moreau komt over van GSK en wordt per 1 januari CFO. Hij vertelde Fabian Suarez die Nyxoah eind dit jaar verlaten en een nieuwe uitdaging aangaat als CEO van een medtech-start-up.

Kort na de slotbel in New York, de Federal Reserve een pagina's tellend rapport waarin de centrale bankbeurzen dat de beurzen in een zeepbel dreigen te belanden en dat extreme hoge koersen tot een afwikkeling crash van de financiële markten kunnen leiden met de economie de kant op gaan.

'De prijzen van activa blijven kwetsbaar voor significante dalingen mocht het beleggerssentiment verslechteren, de vooruitgang inzake het in toom van het virus ontgoochelen van het economisch herstel stilvallen', zegt de Fed in zijn halflijks Financial Stability Report.

De Amerikaanse beurzen putten maandag moed uit de goedkeuring van het megainfrastructuurplan van president Biden, maar dat Elon Musk mogelijk een groot pakket aandelen Tesla gaat verkopen duwde de bouwer van elektrische auto's 4,9 procent lager.

De Dow Jones won 0,3 procent, de S&P500 en de Nasdaq Composite bleven op 0,1 procent winst. Voor de S&P500 was de achtste positieve dag op rij en de langste winstreeks sinds 2017. De index begon meteen ook een nieuw record neer.

Na een goed derde kwartaal, waarin de bezettingsgraad steeg en nieuwe contracten getekend, zijn winstverwachtingen voor het hele jaar op. De verhuurder van logistiek (65%) en kantoren (35%) verwacht nu de EPRA-winst tussen 1,70 en 1,72 euro per opbrengst. Tot dusver stond de prognose op 1,65-1,68 euro.

Intervest onmiddellijke ook het brutodividend van 1,53 euro voor dit jaar, wat ook over 2020 werd uitgekeerd.

Over de eerste negen maanden geldde Intervest een EPRA-winst van 1,30 euro per aandeel, 10 procent meer dan dezelfde periode van vorig jaar.

De bezettingsgraad lag eind september op 94 procent, 1 procentpunt meer dan eind 2020. Er is wel een opbrengst tussen de portefeuille portefeuille de kantoren. Van de kantoren is 99 procent verhuurd (98 procent in België en 100 procent in Nederland), van de slechts 87 procent.

Intervest kon in het derde kwartaal belangrijke verhuurcontracten afsluiten. Zo in Herstal de huurovereenkomst met Vincent Logistics met drie jaar verlengd tot 2027 'naar een vraag van enkele aanpassingswerken op vraag van de klant'. In Herentals vertrekt huurders de grote huurder Nike Holding, goed voor 33.356 m²) eind dit jaar, maar voor circa twee derden van de oppervlakte zijn al nieuwes gevonden: Biscuiterie Thijs en transportbedrijf Van de Poel. In Oevel vertrekt Vos Logistics vervroegd, maar PostNL Pakketten heeft al diens plaats geplaatst.

Charles Beauduin, de co-CEO en grootste aandeelhouder van Barco, heeft een pakket aandelen van het West-Vlaamse technologiebedrijf bijgekocht. Een melding van Barco leert maandagavond dat Beauduin met persoonlijke holding Titan Baratto nu 20,16 procent van Barco in handen heeft, tegen eerder 19,93 procent. 

De tweede grootste aandeelhouder van Barco blijft Norges Bank, gevolgd door de investeringsmaatschappij 3D van de families Donck en Desimpel.

Atenor zit in de ratten met zijn Realex-project in de Europese wijk te Brussel. Dit project omvat twee 'onafscheidelijke' delen: een conferentiecentrum en een kantoorgebouw van 128 meter hoog.

Atenor had in november 2018 een stedenbouwkundige vergunningsaanvraag voor het Realex-project. In juli jl. vroeg de gereserveerde ambtenaar echter een wijziging van het project. Hij vraagt ​​om de hoogte van het project te verlagen tot 55 meter. Atenor wil de hoogte van de toren dalen tot 114 meter, watstemt met 4 verdiepingen. De vastgoedontwikkelaar heeft de geplande ambtenaar op 8 november een 'zeer technisch' antwoord gestuurd en zegt een 'actieve en constructieve dialoog' te onderhouden.

Volgens Atenor heeft de huidige situatie geen financiële gevolgen in verband met het verkrijgen van de stedenbouwkundige vergunning, waarbij al rekening werd gehouden in de laatste vooruitzichten die in september werden gecommuniceerd'.

Dat blijkt uit het nieuwe praktische plan 'Growth for Impact 2024' dat de beurs voorstelde. De extra synergieën zijn vooral te danken aan de expansie van de clearingactiviteiten en de verhuis van het datacentrum van Euronext van het VK naar Italië. Euronext groei door dat 55 procent van de syngievoordelen komen uit extra huwelijk met de Italiaanse, en de rest uit kostenbesparingen.

Euronext trekt ook andere ambities op. De jaarlijkse omzetgroei van 2 à 3 naar 3 à 4 procent. De brutobedrijfswinst zou jaarlijks met 5 à 6 procent moeten groeien. De dividendpolitiek blijft onveranderd: de beurs wil de helft van zijn nettowinst uitkeren, al zijn de coupon naarmate ook de winst winst.

De groei moet vooral vooral uit de clearingtak. Sinds de overname van Borse heeft Italiana Euronext over een eigen clearinghuis, CC&G. Tot nu deed Euronext beroep op Clearnet. De effectenbeurs zou Clearnet meermaals overnemen, maar die paarden. 'De enige concrete optie is daarom de Europese expansie van CC&G, dat we omdopen tot Euronexct Clearing', stelt de beurs.

De Europese beurzen afgelopen maandag een pauze in. Ze kwamen van een ijzersterke week waarin dag na dag nieuwe records werden aangetikt. Met dank aan een goed Amerikaans banenrapport, positief nieuws over een coronamedicijn van Pfizer en een prima resultatenseizoen. De Euro Stoxx 50 sloot 0,2 procent in de min, de Stoxx Europe 600 won 0,04 procent.

In Brussel de Bel20 een fractie lager (-0,04%) op 4.383,83 punten. Topper in de index waren Galapagos met 5,7 procent opveerde, gevolgd door Aperam ( 2,6%) en Ackermans & van Haaren ( 1,5%). Werkten vooral tegen: Colruyt (-2%), Cofinimmo (-1,5%) en AB InBev (-1,1%).

De daling van de dollar en prijzen hebben de goudprijs zelfs doen stijgen naar 1.825 dollar per ounce. Dat is het hoogste peil sinds september.

Omdat de goudprijs in dollar wordt, maakt een zwakkere dollar het edelmetaal goedkoper voor kopers van buiten de VS. vandaar een daling van de dollar vaak tot een stijging van de goudprijs, en daling. De financiëlevrees groeit omdat de Britse centrale bank vorige week de rente niet verhoogd en de Amerikaanse centrale bank signaleerde dat een renteverhoging nog niet voor morgen is.

Op Euronext Parijs vond maandag de eerste notering plaats van MaaT Pharma , een bedrijf dat zich toelegt op onderzoek naar en de ontwikkeling van microbiota-biotherapieën ter behandeling van kanker. Bij de beursgang van het biotechbedrijf 2,3 miljoen nieuwe uitgegeven uitgegeven tegen 13,50 euro het stuk, wat de bruto-opbrengst van de beursoperatie op 31,5 miljoen euro brengt.

Kort voor de slotbel noteert MaaT Pharma 1,5 procent hoger op 13,70 euro.

Randal Quarles, een van de gouverneurs van de Amerikaanse centrale bank (Fed), neemt eind december ontslag. Dat meldt de Fed. Quarles was van oktober 2017 tot oktober 2021 ook ondervoorzitter van de Fed, verantwoordelijk voor toezicht op de financiële sector. Hij kon tot in 2032 gouverneur blijven, maar heeft dus beslist om dat niet te doen.

Het ontslag van Quarles houdt in dat president Joe Biden op zoek moet naar een opvolger. Biden moet in de dagen van weken ook beslissing van hij Jerome Powell voordraagt ​​​​voor een ambtstermijn van vier jaar als voorzitter van de Fed.

De beperkte winsten van de Dow Jones (0,3%) en de S&P500 ( 0,1%) zijn vooral te danken aan industriële waarden, grondstoffenspelers en banken. Zij opgetogen op de goedkeuring van het 1 biljoen dollar zware infrastructuurinvesteringsplan van president Biden.

Caterpillar , 's werelds grootste fabrikant van bouwkranen en bulldozers, wint bijna 4 procent, mijnbouwer Freeport-McMoran veert 6,1 procent open en grootbank Citigroup gaat 3 procent vooruit. Ook de autobouwers zijn in vorm: Ford en General Motors snellen vooruit 4,3 en 2 procent vooruit.

In New York steeg het aandeel van Google-moeder Alfabet in de vroege handel met 1,2 procent. Daardoor klom de beurswaarde van de Amerikaanse technologiereus zelfs tot meer dan 2.000 miljard dollar. Tussen is de koerswinstap tot 0,4 procent en ligt de beurswaarde weer onder die ka.

Van de grootste vijf Amerikaanse technologiereuzen is het jaar het beste aandeel. Sinds begin januari werd het al meer dan 70 procent duurder, met dank aan de groei van de advertenties op Google.

Het clubje van de bedrijven die meer dan 2.000 dollar waard zijn, telt slechts twee andere namen, niet voorlopig miljard techreuzen: Apple en Microsoft .

Binance Coin en Solano, de derde en belangrijkste cryptomunten, zijn de jongste zeven dagen met meer dan 20 procent gestegen. Bitcoin, de belanrijkste cryptomunt, nadert maandag zijn recordhoogte van 67.000 dollar en ether, het nummer twee, bereikt een piek van 4.768 dollar. De stijging van de cryptomunten is onder meer een gevolg van de recente lancering van de eerste Amerikaanse ETF die gelinkt is aan de bitcoin.

Na twee minuten handel wint de Dow Jones 0,6 procent en de S&P500 0,3 procent. In beide gevallen bereiken de indexen nieuwe recordstanden.

De Nasdaq Composite doet er 0,2 procent bij. Tesla zakt 4,7 procent op het voorstel van Musk voorlegde aan twitteraars.

De Amerikaanse futures noteren vlak tot licht hoger. De futures op de Dow Jones staat procent hoger, die op de S&P500 0,1 procent die op de Nasdaq stabiel noteert.

Alle ogen zijn op Tesla gericht, dat in de voorbeurshandel ruim 4 procent zakt. In het kader van een mogelijk miljardairstaks die de democraat beginnen, vroeg topman Elon Musk twitteraars van ze het een goed idee zou vinden zou een belang van tien procent in de bouwer van elektrische wagens verkopen. De vondst van wel.

De Amerikaanse cosmeticagroep Coty ziet de verkoop in belastingvrije winkels nu er weer veel meer wordt gereisd. De terugkeer naar kantoor en de mogelijkheid om weeren en evenementen te organiseren.

Voor het lopende, 1 juli begonnen begin 2021/22 verwacht Coty nu een procentuele omzetgroei tussen 10 en 19 procent omzetgroei tussen 10 en 19 procent omzetgroei ('low to mid-teens'). Tot dusver stond de verwachting op 10 tot 13 procent ('low-teens'). Het bedrijf voorspelt voorts een aangepaste winst per aandeel tussen 19 en 23 cent.

In het eerste kwartaal, de periode juli-september, steeg de omzet met 22 procent tot 1,37 miljard dollar. De aangepaste winst per opbrengst 8 cent waar maar 3 cent was verwacht. In de voorbeurshandel schiet het aandeel Coty meer dan 9 procent omhoog. Coty maakt onder meer de parfumproducten van Gucci, Calvin Klein en Hugo Boss.

Morgenvroeg publiceert beeldvormingsgroep Agfa-Gevaert kwartaalresultaten. Analist Guy Sips van KBC Securities rekent op een omzet van 435 miljoen euro, wat minder is dan in het tweede kwartaal (441 miljoen). Tot kort alle divisies vooruit dankzij de heropening van de economie. Wij denken dat dat nu niet meer het geval zal zijn.'

Maar vooral de cijfers lager op de resultatenrekeningen zullen morgen aandacht krijgen. Wij denken dat Agfa ongeoorloofde kosteninflatie kan met prijsverhogingen. Vooral de divisie offsetplaten is kwetsbaar', zegt Sips. denk hij aan een bedrijfswinstrebit van slechts 7 miljoen euro.

Voormalige en zittende bestuurders van Boeing hebben met aandeelhouders van de Amerikaanse vliegtuigbouwer een schikking dollar getroffen ter waarde van 237,5 miljoen, vrijdagavond laat bekend. De aandeelhouders hebben een beslag aan de raad van bestuur omdat onvoldoende toezicht op de veiligheid van de 737 MAX. De bestuurders zullen zo tekortgeschoten zijn in hun opdracht het bedrijf, zijn klanten en aandeelhouders te beschermen tegen 'onveilige zakelijke praktijken en toegegeven illegaal gedrag'.

Het beste verkopende toestel van Boeing wereldwijd in gedurende 20 maanden aan de grond blijven na twee fatale crashes in 2018/19, waarbij 346 mensen om het leven kwamen. De MAX mocht pas weer vliegen na ingrijpende uitgevoerd aan de software en aan de pilotentraining. Boeing zelf moest een miljardenboete betalen wegens misleiding van de Amerikaanse luchtvaartautoriteiten.

De Franse treinenbouwer Alstom heeft een groot contract in de wacht gesleept in het kader van de modernisering van de metro van Caïro. Het bedrijf mag 55 metrostellen met 9 wagons geleverd voor lijn 1, een verbinding die elke dag door 2,5 miljoen mensen wordt gebruikt. De metrostellen die er nu op rijden dateren nog uit de jaren 1980.

Het contract heeft een waarde van 876 miljoen euro en wordt door de Franse overheid. Het was al min of meer aangekondigd tijdens een bezoek dat de Franse minister van Economie, Bruno Le Maire, in juni aan Egypte bracht.

De metrostellen van het type Metropolis zullen in Frankrijk worden gebouwd, in de vestiging van Valenciennes Petite-Forêt.

In een persoonlijk gesprek met GQ Magazine hint stichter en groot aandeelhouder Matthew Molding op een delisting van THG, vroeger bekend als The Hut Group. Molding zegt dat hij spijt heeft van de notering in Londen en dat hij beter voor New York had gekozen. Bovendien zegt hij een 'open geest' te houden als het gaat om een ​​mogelijke delisting van THG.

Sinds het begin van dit jaar kelderde THG met driekwart, vooral sinds dramatische beleggersdag waarin Molding shorts op de korrel nam.

'We hebben opties', zegt Moulding. 'Meer dan de helft van de groep is eigendom van mij en van enkele mensen waar ik close mee ben.' Het is niet duidelijk over Molding en Sofina, een van de grote aandeelhouders.

In een reactie op het interview krijgt het aandeel tot 6,4 procent hoger.

Samen met de adviesknip (zie post van 9u52) blikt Degroof Petercam ook vooruit op de beleggersdag van Ahold Delhaize, op maandag 15 november vanaf 14 uur. Volgens analist Fernand de Boer zal de focus op duurzaamheid en de onilneverkopen. En rekenen beleggers best niet te hard op vuurwerk rond de succesvolle e-commercedochter Bol.com:

Terwijl Rivian woensdag Nasdaq opzoemt, is zich nog een producent van elektrische auto's aan het klaarstomen: het Chinese Leapmotor. Dat schrijft persbureau Bloomberg. 

Pro memorie: na de Nederlandse rivaal PostNL vandaag is het morgen nabeurs aan Bpost om met het kwartaalrapport te komen. Bpost zakt vandaag met 3 procent en is daarmee goed voor een van de grootste dalers in Brussel. 

Collega Bas van der Hout bespreekt het item van dit moment: de metaverse. Waarvoor is het nuttig en hoe kun je als legger ervan profiteren?

Twee dagen voor de resultaten (10 november) en zeven dagen voor een beleggersdag (15 november) aangepast Degroof Petercam het advies voor Ahold Delhaize van kopen naar houden. Analist Fernand de Boer hanteert een koersdoel van 30,2 euro. 

De Boer wijst op de kosteninflatie in Europa. 'Wij verwachten margedruk en denken niet dat het management bij de resultaten van de jaarprognoses zal verhogen'. Mogelijk komt er volgens De Boer een nieuwe aankondiging over een aandeleninkoop van 1 miljard euro. 

Het koersdoel van de analist waardeert Ahold Delhaize tegen 14 keer de winst van 2022. 

De startup in elektrische vrachtwagens, Rivian, heeft de prijsvork voor de beursgang mogelijk. De aandelen worden aangeboden tussen 72 tot 74 dollar per stuk, in plaats van tussen 57 en 62 dollar. patronen mikt Rivian op een waardering van 65 miljard dollar, tegenover een verwachting van 53 miljard dollar.

Rivian trekt naar verwachting woensdag naar Nasdaq. 

Analist Quirijn Mulder herhaalt zijn koopadvies voor Euronav met een koersdoel van 11,15 euro. Euronav is een rekening in rekening met rekening houden met de vooruitzichten. 

Mulder heeft vier koopargumenten: 

De Euro Stoxx50 noteert bij opening 0,1 procent in de min.

PostNL tuimelt 7 procent na de kwartaalcijfers. De BTW die klanten van Chinese webshops zoals AliExpress en Wish sinds 1 juli moeten betalen, heeft volgens CEO Herna Verhagen een duidelijk negatieve impact.

Meststoffenspeler Oci wint 3 procent na het kwartaalrapport.

Bouygues zakt 0,7 procent perspectief 1,3 procent hoger noteert. Bouygues heeft Equans, de dienstentak van Engie, binnengehaald.

Henkel tuimelt 5 procent. De verkoper van onder meer Persil op verfe margeprognose.

GEA (GBL) wint 0,3 procent op een hoger koersdoel (post 8u27). 

Richemont 3,8 procent omhoog na het belang van Loeb (post 8u51).

De openingsbel: de Bel20 sluipt een fractie hoger op 4.391 punten. 

In de beursbarometer zijn er weinig uitschieters, maar buiten de Bel20 trekt Jensen een spurtje van 3,5 procent. Jens lijkt te profiteren van alle toerismeaandelen dat Pfizer in onderzoek hoge ogen gooit met coronapil. 

Dat zou een 'gamechanger' zijn omdat veel meer patiënten thuis kunnen schieten. Pfizer-bestuurder en oud-FDA-topman Scott Gottlieb liet op zakenzender CNBC weten dat die uitgewerkt in de Verenigde Staten door verplichte vaccinaties de pandemie in januari 'feitelijk' voorbij zal zijn. 

Vrijdagavond bezoeken beleggers op Wall Street en cruisebedrijven als Royal Caribbean op. En nu dus Jensen, als producten van wassystemen een belangrijke toeleverancier van cruiseschepen en een typisch 'verlaat-het-huis-aandeel'. 

De Ier Philip Lane, de opvolger van de Belg Peter Praet als hoofdeconoom van de Europese Centrale Bank, zegt in een gesprek met het Spaanse dagblad El País dat in 2022 zal terugvallen, in een echo met van voorzitster Christine Lagarde.

Die vorige vorige week nog dat de verwachtingen voor een renteverhoging in 2022 voorbarig zijn, vorige de verwachte verwachtingen op middellange termijn niet van weinig veranderd zijn door de huidige termijn-op. 

Activist Dan Loeb van Third Point heeft een belang bij de Zwitserse luxegroep Richemont. Het nieuws komt van Miss Tweed, een website gespecialiseerd in mode- en luxenieuws.

Loeb wil veranderen doorvoeren bij de eigenaar van onder meer Cartier-horloges om de beurskoers vooruit te helpen. Nog volgens Miss Tweed zijn er gesprekken tussen Third Point en Richemont

De Zwitserse luxere sloot vrijdag af op een record, maar maakte deze vergelijking met LVMH:

Volgens de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) zou de olieprijs nog veel hoger zijn zonder het kartel OPEC . De minister van Energie van de VAE, Suhail Al-Mazrouei, heeft betrekking op de druk van de VS om nog meer olie op te pompen. 'Onze alliantie van 23 landen heeft voorkomen dat de olieprijs vandaag twee of zelfs drie keer hoger zou zijn.'

De prijs van Brent-olie noteert deze morgen bijna 1 procent hoger op 83,49 dollar. 

Deutsche Bank krikt het koersdoel voor GEA op van 35 naar 39 euro, het advies voor het Duitse ingenieursbedrijf - vooral bekend als producent van melkrobotten - op 'houden'. 'Met het recordorderboek lijkt GEA goed geplaatst om begin volgend jaar een optiimistische vooruitzichten voor 2022 te geven'. 

GEA heeft enkele jaren en een reeks winstalarmen aan de betere hand, het kwartaalrapport vorige vrijdag. De Brusselse holding nam recent een beetje winst op de Duitse groep, maar blijft met 6,6 procent van de aandelen een belangrijke aandeelhouder. KBC Securities raamt dat de participatie goed is voor 2,1 procent van de portefeuille. Pro memorie: Pernod Ricard (17,2%), Adidas (16,2%) en SGS (15,9%) zijn de grootste brokken. 

Op termijn is het voor GBL de bedoeling via een grotere belang in private equity de korting van de beurskoers op de opbrengst belang weg te werken. Meer tekst en uitleg op 17 november op een beleggersdag in Parijs. 

Op de Duitse beursgate tuimelt Tesla Trade behaalde 8,2 procent in vergelijking met de slotkoers op vrijdag in New York. Beleggers reageren op het vooruitzicht van een miljardenverkoop door Elon Musk tien minste als hij woord houdt. 

Het beursgenoteerde private-equityfonds EQT AB wil de specialist in huidverzorging Galderma in de eerste helft van volgend jaar naar de beurs brengen. EQT kocht Galderma in 2019 van Nestlé voor 10,2 miljard Zwitserse frank (9,4 miljard euro).

De Zweden mikken nu op een waardering van 20 miljard dollar (van 17 miljard euro), zegt de Galderma-topman Flemming Ornskov vandaag in een gesprek met Financial Times. 

De Euro Stoxx 50 opent naar verwachting stabiel, de futures.

Berkshire Hathaway, het voertuig van Warren Buffett, zat eind september op een kaspositie van 149,2 miljard dollar, leren de zaterdag uitgevoerde cijfers over het derde kwartaal. overschrijdt Berskhire de vorige recordcashpositie van begin 2020.

Buffett heeft veel moeite om in deze markten koopjes te vinden wat leidt tot een hoog oplopende positie. Eén manier om de cashpositie te verminderen is de inkoop van eigen aandelen. Zo kocht Berkshire vorig kwartaal voor liefst 7,6 dollar eigen aandelen.

Berkshire zag afgelopen kwartaal de operationele winst met 18 procent toename. De spoorweg- en energiedivisie boerden sterk en compenseerden een iets zwakker kwartaal voor de verzekeringsdivisie.

Over het tweede kwartaal van het begin tot 31 maart 2022 do Softbank, het beleggersvehikel van de Japanse miljardair Masayoshi Son, 398 miljard yen (3 miljard euro) in het rood. De reden is een latente minwaarde van 1.167 yen bij het vlaggenschipfonds Vision. Hoofdoorzaak is de lagere beurswaardering van de Chinese e-commercereus Alibaba.  

Voor wie zijn Japans wil oefenen:

Voor de specialist in grote Amerikaanse groeiaandelen is Netflix het favoriete FAANG-aandeel.

Welke Bel20'er zit - naast Meleixs - de meest prominente onder de motorkap van uw elektrische auto: Umicore of Solvay. Daar zoomden we in het beursweekboek op in. 

Umicore is het meest voor de hand liggende antwoord, maar een aantal beurshuizen vreest niettemin dat 2021 een piekjaar wordt voor de bedrijfswinst van de materialengroep. Dat is alleszins de stelling van JPMorgan:

Vrij veel, leest u in deze analyse. 

Dit is de topvijf van de Bel20 over 2021

Wat mag u deze week rood aanstippen in de agenda? De laatste loodjes kwartaalresultaten, met op vrijdag KBC. En de beursgang van Rivian, producent van elektrische pick-ups, woensdag. 

U leest hier meer. 

In Washington is een Democratisch voorstel om miljardairs belasting te betalen op latente (dus niet gerealiseerde) winsten een snelle dood gestorven. 

De belastingvrije latente meerwaarden - in het verband tot de meerwaardebelasting op verzilverde winsten - zijn veel Amerikanen een doorn in het oog. Omdat rijke Amerikanen met die latente meerwaarden als onderpand goedkoop lenen en zo belastingvrij lenen. 'Koop, leen, sterf', heet die rossen populaire strategie bij Amerikaanse fiscalisten. 

Eén van de gangmakers van het voorstel is Ron Wyden, een senator uit Oregon. Wat een weekend Elon Musk is dit weekend te betalen. Het antwoord: 'ja'. Al was de senator niet onder de indruk. 

Met dank aan de stratosferische klim van Tesla zit Musk intussen op een meerwaarde van 220 miljard dollar op ruim 170 miljoen stukken.

Zelfs niet vergeten dat een sterk Amerikaans jobrapport voor oktober vrijdag de stuwende kracht was achter een vers Wall Street-record, net als de - terechte - verwachting dat het Amerikaans Congres het infrastructuurplan van president Biden zou groen licht geven (op het sociaal-economisch plan blijft het nog even wachten). 

De sterke baangroei neemt zelfs de 'stag' uit stagflatie weg: de vrees voor een combinatie van een stagnerende groei en oplopende. 

Geodemorgen! We trappen af ​​met een blik op het Verre Oosten: daar uit de weinig beweging, ook al wist op Wall Street vrijdagavond de Dow Jones op een zoveelste record van 2021 af te klokken.