Inline gasanalyse voor MAP-verpakkingsmachines

2022-05-27 21:09:08 By : Mr. Jerry cao

De MAPY inline gasanalysatoren wil voor kwaliteitsborging in gemodificeerde atmosfeer van verpakkingen eenvoudig maken. De apparaten van WITT bewaken permanent de juiste gassamenstelling tijdens het verpakken, direct in de verpakkingsmachine. De kosten kunnen worden verlaagd door tegelijkertijd de gebruikte hoeveelheid gas te optimaliseren.

De MAPY gasanalysatoren maken het mogelijk reeds tijdens het verpakkingsproces een kwaliteitscontrole van de gehele productie hoeveelheid van een machine uit te voeren. Dit biedt de gebruiker meer zekerheid en maakt het mogelijk de steekproefgrootte van de noodzakelijke eindcontrole te verkleinen - met als gevolg lagere personeelskosten.Eventuele storingen worden door de inline-analyse opgespoord en kunnen worden verholpen. Een latere correctie, met inbegrip van het opnieuw verpakken van alle producten, wordt in eerste instantie vermeden.

WITT heeft twee analyses ontworpen: de MAPY LE voor vorm- en sluitmachines met continue begassing en de MAPY VAC speciaal voor trayseal- en dieptrekverpakkingsmachines met intermitterende begassing.

Bij vorm-, vul- en sluitmachines wordt tijdens het inbrengen van de beschermende atmosfeer met behulp van een lans continu een monster uit de sluitvorm-, vul- en sluitzak getrokken en wordt door de MAPY LE gecontroleerd of aan het gewenste gasmengsel wordt voldaan. Daarnaast biedt inline-analyse ook een groot potentieel voor kostenreductie. In combinatie met een geschikte gasmenger of een gasdoseerunit wordt dankzij de MAPY LE slechts zoveel gas gebruikt als absoluut noodzakelijk is voor een optimaal verpakkingsresultaat. In de meeste gevallen is een aanzienlijke vermindering van het gasverbruik mogelijk.

"De MAPY VAC analyseert het instromende beschermgas in het sluitapparaat tijdens de cyclus van de verpakkingsmachine. Als de instelbare grenswaarden voor O2 of CO2 worden overschreden, geven MAPY VAC en LE een alarm of stoppen de verpakkingsmachine direct. Het hele proces verloopt automatisch en met maximale snelheid. Dit resulteert in een volledige en niet-destructieve inline kwaliteitscontrole."

"Beide analysers zijn compacte apparaten in hygiënische roestvrijstalen behuizingen. Het digitale besturingssysteem controleert alle acties en verzorgt de communicatie met de gasmenginstallatie. De analysers kunnen via een Ethernet-interface in het netwerk worden geïntegreerd. Alle processen worden intern opgeslagen en kunnen worden geëxporteerd."

"Hoewel moderne gasmengers zeer betrouwbaar en veilig zijn, is het zinvol ze te combineren met inline gasanalysatoren voor kwaliteitsborging. Dit houdt in dat het volledige verpakkingsproces wordt bewaakt", aldus WITT-directeur Martin Bender. "De 100%-inspectie biedt een optimale kwaliteitsgarantie, helpt de kosten te drukken en is de perfecte aanvulling op de steekproefsgewijze eindinspectie vóór verzending."

Voor meer informatie: Alexander Kampschulte WITT-Gasetechnik GmbH & Co KG Salinger Feld 4-8 58454 Witten, Duitsland Tel +49 (0)2302 8901-0 kampschulte@wittgas.com   www.wittgas.com

Alle velden die gemarkeerd zijn met * moeten worden ingevuld.

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier

Ander nieuws uit deze sector:

<< Terug | AGF.nl

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.