Op zoek naar een zuinige kleine auto voor 5.000 euro

2021-11-16 16:11:01 By : Ms. Nicole wang

Schrijf je nu in met korting

Kies nu voor een abonnement met korting

Om in te loggen op Mijn AutoWeek moet je akkoord gaan met onze privacyvoorwaarden.

Je leest het in AutoWeek 42 2021

Nu de brandstofprijzen door het dak gaan, is het niet zo'n slecht idee om op zoek te gaan naar een kleinere auto die iets minder dorstig is en een beetje makkelijker voor de portemonnee. We zullen zien wat er voor €5.000 kan worden bereikt in het A-segment.

Het spreekt voor zich dat de moderne reïncarnatie van de Fiat 500 een doorslaand succes is. Sinds de introductie in 2007 kom je hem letterlijk tegen op straat. Dat is ook makkelijk te verklaren, want het is gewoon een hele ondeugende en vrolijke auto. Ons oog viel op deze blauwe, die volgens de verkoper in zeer goede staat verkeert. De foto's bevestigen dat, het ziet er inderdaad netjes uit. Niet onbelangrijk: dit is een origineel Nederlands exemplaar en is dus niet later uit het buitenland geïmporteerd. Deze 500 is voorzien van het Fiat tweecilinderblok, waarbij het geheel afhangt van het gewicht van je rechtervoet wat je verbruikt. Het karakteristieke geluid dat het voortbrengt is ook gewoon leuk en past perfect bij dit kleintje. Het is geen snelwegridder, maar met zijn 69 pk ben je goed bediend voor ritten in en rond de stad.

Fiat 500 Twinair Pop € 4.948 2013 110.045 km Leverancier: Autocentrum Hoogezand Garantie: tegen meerprijs

Met zijn rechte lijnen en hoekige vormen zou je denken dat deze Seat Mii is ontworpen met de liniaal. Het design is daardoor redelijk tijdloos en dat komt ook de binnenruimte ten goede, want deze kleine Spanjaard blinkt uit in zijn klasse. Voor frivoliteit moet je echt verder zoeken op de markt, want de enige uitspatting van deze stadsboef is de knalgele carrosseriekleur. Die basiskleur in combinatie met de stalen velgen verraden dat we hier te maken hebben met de basisuitvoering, al is dit exemplaar voorzien van stoelverwarming. Een vrij unieke optie in dit segment, en met koude winterdagen voor de boeg, helemaal niet slecht. Mocht het je bij deze Spanjaard toch wat te warm worden, dan zet je met een ouderwetse slinger de airco aan of zet je de ramen omlaag.

Seat Mii Referentie € 4.700 2013 59.924 km Leverancier: Autohero, Amsterdam Garantie: 6 maanden

Toen Toyota in 2009 met dit IQ kwam, werd het niet volledig begrepen door het publiek. Ruim veertig centimeter korter dan de Aygo, maar een stuk duurder met een vanafprijs van bijna €12.000. Dit Japanse equivalent van de Smart zit echter heel goed in elkaar. Hij heeft dezelfde driecilindermotor als de Aygo-drieling, maar daar houden de overeenkomsten op. Ons oog viel op deze nette Comfort uitvoering die afkomstig is van de tweede eigenaar. Deze city mini is voorzien van airconditioning, centrale vergrendeling, audiosysteem en negen (!) airbags. Je zit redelijk goed voorin. Achterin kun je in geval van nood een volwassene of twee kleine kinderen opbergen. Met de achterbank plat heb je ineens een flinke 238 liter laadruimte. Bijzonder: Aston Martin heeft dit IQ als Cygnet op de markt gebracht. Dat is een gaaf verhaal als je dit IQ op verjaardagen wilt verantwoorden.

Toyota IQ VVTI Comfort € 4.950,- 2011 109.993 km Leverancier: Autobedrijf Kooy, Utrecht Garantie: geen

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een opmerking toe te voegen. Optioneel kunt u een opmerking toevoegen.

Er is iets fout gegaan. Probeer het later opnieuw of stuur ons een e-mail.

Weet je zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets fout gegaan. Probeer het later opnieuw

De discussie is gesloten. Reageren is niet meer mogelijk.

Youngtimers zijn hier gewild. Een van de youngtimers in wording is de Fiat 500, de huisdierenauto...

De Fiat 500 is erg populair als gebruikte auto. Als je gaat kijken, zul je versteld staan ​​van wat...

© 2021 DPG Media BV - alle rechten voorbehouden