Nieuwe brouwerij, full-service restaurant Antigua gaat medio januari open in het centrum van SLO | Smaak | San Luis Obispo | New Times San Luis Obispo

2021-12-13 11:39:34 By : Ms. Sherry Chow

09 december 2021 Eten & Drinken » Smaak

De hoek van de straten Osos en Monterey in het centrum van San Luis Obispo staat op het punt te beginnen te pompen met amberkleurige plengoffers en een full-service restaurant.

De lokale bevolking Chris en Bambi Banys leggen de laatste hand aan hun nieuwe brouwhuis, dat medio januari moet worden geopend. De 3.500 vierkante meter grote ruimte vervangt het Mexicaans restaurant Qué Pasa op 1009 Monterey St.

De brouwerij, met de toepasselijke naam Antigua, grenst aan twee historische gebouwen: het art-deco Fremont Theater, gebouwd in 1941, en het Sperry Building, oorspronkelijk gebouwd in 1898 en momenteel de thuisbasis van Mo's Smokehouse BBQ en Woodstock's Pizza.

"Voor ons roept [de naam Antigua] het idee op van ouderwets kunstenaarschap en persoonlijke toewijding aan ambacht, en roept het de verbinding op die het moderne San Luis Obispo heeft met zijn historische wortels", zei Bambi.

"We ontwierpen ons eigen logo, met hulp van een professionele graficus. Het beeld is een gouden hop, die opkomt als de zon boven San Luis Obispo," zei ze. "Het idee is dat er een glorieus nieuw biertijdperk aanbreekt boven de Central Coast."

Antigua roept misschien beelden op uit vervlogen tijden, maar de faciliteit is een new-age wonder. In de afgelopen twee jaar hebben voorbijgangers misschien een uitgebreide constructie opgemerkt, van het hijsen van een door stoom aangedreven ketel naar het dak en vorkheftrucks in enorme speciaal ontworpen tanks, tot zelfs het uithakken van Monterey Street om nieuwe ondergrondse gasleidingen te installeren.

De nauwgezette aandacht van de Banyses voor detail strekt zich uit tot elk aspect van het etablissement, dat plaats biedt aan ongeveer 80 mensen binnenshuis, met extra zitplaatsen op het terras.

"We maken zoveel mogelijk met de hand", zei Bambi. "We hebben bijvoorbeeld slagersblokbureaus die [ik] voor het vorige kantoor van Chris had gemaakt, herbestemd tot terrastafels met een merknaam; verbrand en geschraapt hout van de verzendkist voor de brouwapparatuur om het voorschort van de wastafels in de badkamer te maken; maakte houten dienbladen voor vluchten van bomen die zijn gekapt in de SLO Country Club; tafels met levende randen gemaakt van een walnootplaat die is geborgen uit een boom die in Creston is verwijderd; en het hout verbrand, geschraapt en verzegeld dat de voorkant van de bar zal omhullen en een van onze buitenborden zal maken.

"We geloven in kwaliteit in alle dingen, niet alleen in het bier," vervolgde ze. "Dus als we iets doen, doen we er alles aan en letten we op de details. Dat is wie we zijn als mensen, en we denken dat de klanten het verdienen. Daarom zit ik in ronde vier van het verkrijgen van de balk bovenaan precies goed."

Terwijl de Banyses de laatste hand leggen aan hun brouwerij, leveren hun nieuwe tanks al geweldige schenkingen, waaronder een portier, IPA en dubbele IPA. Klanten kunnen vier verpakkingen van 16-ounce blikjes kopen in de taproom, online en voor verzending door heel Californië.

Antigua-bieren zijn uniek omdat hun hop afkomstig is van hun eigen eigendom. Concurrenten importeren droge en gepelletiseerde hop uit de Pacific Northwest, legt Bambi uit.

"Pelletiseren is het proces waarbij de gedroogde hop tot stof wordt verpulverd en dat stof wordt omgezet in pellets die op konijnenvoer lijken", legt ze uit. "Je kunt je voorstellen dat, net als bij de kruiden die bij het koken worden gebruikt, bij elke stap van het proces smaak verloren gaat."

De Banyses, aan de andere kant, "streven ernaar om het meest verse, meest opwindende en best smakende bier te maken dat je ooit hebt gehad", zei Chris.

"Het begint op onze hopboerderij in San Luis, waar we persoonlijk de hop koesteren en verbouwen die verse, ingewikkelde smaken aan onze brouwsels toevoegt. Vervolgens voegen we de fijnste mouten toe; zuiver, drievoudig gefilterd water; de beste giststammen; en gebruiken een state-of-the-art, stoom gestookte brouwerij," vervolgde hij.

"We hebben momenteel ongeveer 1.500 wijnstokken geplant op ongeveer 1 hectare - hop wordt beschouwd als bakken in plaats van als wijnstokken", voegde Bambi eraan toe. "We hebben de capaciteit om indien nodig uit te breiden naar meerdere hectares zodra de brouwerij open is."

De Banyses brouwen al enkele jaren voor vrienden, familie en evenementen, maar hebben hun dranken tot nu toe niet verkocht.

Mike Hicks, een fan van Antigua en eigenaar van Lincoln Market en Deli in SLO, begon vorige maand met het inslaan van hun bieren.

Hij zei dat hij het stel ontmoette in Paragon, een Braziliaanse jiu-jitsu-vechtsportfaciliteit in SLO.

"Ik hoorde dat ze bezig waren met het openen van een brouwerij in het centrum van SLO, wat geen geringe prestatie is, en dat ze uniek waren in het feit dat ze hun eigen hop kweekten," zei Hicks.

"Als eigenaar van ... een broodjes- en bierwinkel, greep ik de kans om hun bier te dragen. Nadat ik hun bier had geproefd, was ik blij dat ik dat deed. De Thor's Hammer dubbele IPA was bloemig en vol, maar niet overdreven heet en zwaar zoals sommige dubbele IPA's kunnen zijn," zei hij. "De Grand Hoppening IPA had een heerlijke mix van hoppige en moutige tonen die ongebruikelijker is dan sommige eendimensionale West Coast IPA's."

Als het gaat om het creëren van hun aanbod en het realiseren van hun visie, zei Bambi dat zij en Chris aan alles samenwerken.

Chris is al bijna 20 jaar thuisbrouwer en "had de oorspronkelijke visie en is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van bier en dranken", zei Bambi, terwijl ze "een grote hand heeft in de esthetiek, branding en ontwerpelementen."

Als ze niet aan hun brouwerij werken, drie keer per week in jiu-jitsu trainen of tijd doorbrengen met hun twee kinderen, behouden de Banyses een lonende dagbaan.

Chris is procesadvocaat bij zijn eigen kantoor in SLO. Zijn caseload, inclusief pro bono werk voor klanten die zich geen juridische hulp kunnen veroorloven, brengt hem door de staat. Bambi is een gespecialiseerde verpleegkundig specialist in de interventionele pediatrische cardiologie in het Lucile Packard Children's Hospital Stanford in Palo Alto.

Het jongleren met hun meerdere bezigheden is tijdrovend, maar de Banyses doen niet aan moderatie.

"Je leeft maar één keer", grapte Bambi.

Kwaliteit is hun drijvende kracht, en ze hopen dat het zijn vruchten afwerpt als het paar een levenslange droom vervult om hun eigen plek te hebben "om uitzonderlijk bier te maken en te delen met [anderen]", zei Bambi.

Hun full-service keuken zal nauwelijks een bijzaak zijn, met zelfgemaakte recepten "die we in de loop der jaren hebben aangescherpt", voegde ze eraan toe, verwijzend naar favorieten zoals macaroni en kaas en "'s werelds beste chocoladekoekjes." Δ

Smaakschrijver Cherish Whyte heeft een voorliefde voor Pandemic Porter in Antigua. Bereik haar op cwhyte@newtimesslo.com.

Central Coast-bakker Kaitlin Munoz vervult levenslange droom met Proof and Gather

Dunites' nieuwe proeflokaal in SLO viert Boheems geïnspireerde wijnen

Food-and-win powerhouse neemt de teugels in handen bij SLO's Central Coast Wines

1010 Marsh Street • San Luis Obispo, CA 93401 TELEFOON/805/546-8208 • FAX/805/546-8641

© 2021 New Times San Luis Obispo Mogelijk gemaakt door Stichting